304,7 millioner.
Så mange ransomware-angreb er der i første halvår registreret på verdensplan. Og dermed har vi i 2021 allerede oplevet ligeså mange angreb som i hele 2020.
Det er det amerikanske sikkerhedsfirma SonicWall, der i en netop udgivet halvårsrapport peger på massive stigninger i antallet af ransomware-angreb rettet mod virksomheder og enkeltpersoner. En type hacker-angreb, der låser og tilbageholder virksomheders data og filer ofte med krav om betaling for at frigive disse filer igen.
Alene i Europa har man oplevet en stigning på 234% i antallet af angreb. USA toppen dog listen med hele 227 mio. angreb registreret indtil nu i 2021.
Ransomware er en kæmpe udfordring for de, der bliver ramt. Og advokatvirksomhederne går da heller ikke fri. Tilbage i 2017 blev DLA Piper ramt af et omfattende globalt ransomware-angreb, der bl.a. krypterede en masse af virksomhedens filer. Og tilbage i marts i år kunne American Bar Association berette, at 29% af landets advokathuse havde indberettet sikkerhedsbrud.
Men det er langt fra kun virksomheder, der bliver ramt. Netmediet Version2 skriver, at 2021 indtil nu har været kendetegnet ved, at det fortrinsvis er regeringer, der oplever angreb - her har der været tre gange så mange angreb som det samlede antal sidste år, og alene i i juni oplevede regeringer næsten 10 gange så mange ransomware-angreb sammenlignet med året før. Andre sektorer tæller bl.a. uddannelses - og sundhedssektoren.
SonicWall-rapporten kan også berette, at det særligt er tre hackergrupper, der står bag de mange angreb. Ryuk, Cerber og SamSam stod tilsammen for 64 procent af alle forsøg på ransomware-angreb.