Endnu et stort hackerangreb er sat ind mod advokatbranchen. Denne gang orkestreret af hackergruppen 'Dark Overlord', der målrettet er gået efter de advokathuse, der tilbage i starten af 00'erne var involveret i de juridiske slagsmål i kølvandet på terrorangrebet mod World Trade Center.
Det skriver legaltechnews.com.
'Dark Overlord' skulle eftersigende ligge inde med 18.000 fortrolige juridiske dokumenter fra retssagerne, der indeholder informationer om alt fra involverede forsikringsselskaber, advokatfirmaer og andre involverede parter. Og selvom ingen advokathuse eller andre offentligt har tilkendegivet, at de altså er blevet ramt, så står det klart, at 'Dark Overlord' ligger inde med nogle af disse dokumenter. Gruppen har allerede offentliggjort 45 dokumenter, der indeholder alt fra fortrolige mailkorrespondancer til fakturaer mellem klienter og advokater samt bevismateriale.
Udstiller risikobilledet for advokater
Mængden af rejste sager ovenpå 9/11 steg eksponentielt i takt med at mange forskellige interessenter bl.a. søgte erstatning for svig og smerte i forbindelse med forurening fra ulykkesstedet, ligesom også ejeren af World Trade Center søgte kompensation fra flysselskaberne, der øjensynligt havde lukket terrorister ombord på flyene, og så var der alle de ofre og pårørende, der kørte sager rettet mod den saudiske regering.
Og det er altså sandheden om efterspillet af den skæbnesvangre dag tilbage i 2001, som hackergruppen truer med at udstille. Ifølge legaltechnews.com har 'Dark Overlord' gjort det klart, at de involverede parter må betale løsesummen, hvis de vil undgå, at de mange tusind dokumenter ser dagens lys.
Og angrebet udstiller det risikobillede, som advokater verden over står over for i forhold til cyberangreb. Det mener den amerikanske cybersikkerhedsekspert Michael Vatis fra sikkerhedsfirmaet Steptoe and Johnson. For mens advokater på den ene side forventes at passe på klienternes fortrolige oplysninger, så er de samtidig også afhængige af eksterne it-serviceleverandører, der har deres egne sårbarheder.
“Advokatfirmaer skal forholde sig til og kommunikere med utrolig mange eksterne interessenter, men hvis disse interessenter og den kommunikation man har haft med dem hackes, så er det ikke bare pinligt, men kan også være utrolig ødelæggende for både advokathuset og klienterne. Det betyder, at advokatfirmaernes pligter lægger langt ud over blot at beskytte egne sikkerhedsbarriere", siger Michael Vatis til legaltechnews.com.