14/02/2018 -

Ledelsesforløb skal skabe flere kvindelige ledere


Gorrissen Federspiel vil give flere af advokatfirmaets talentfulde kvindelige advokater muligheden for at gøre karriere som ledere. To af dem er Julie Rindom og Tina Herbing, der er udvalgt til talentforløbet Advanced Leadership Program.

Lone Schrøder Jeppesen


Flere kvinder skal til tops, lyder programerklæringen hos Gorrissen Federspiel. Når advokatfirmaet rekrutterer unge nyuddannede jurister, udgør kvinder over halvdelen af de nye medarbejdere simpelthen fordi, at de er de bedst kvalificerede med de højeste karaktergennemsnit. Men kun syv ud af advokatfirmaets 50 partnere er kvinder, og det er ikke tilfredsstillende. For at få en mere ligelig fordeling af mænd og kvinder går Gorrissen Federspiel aktivt ind i at uddanne kvindelige jurister med et særligt stort ledelsespotentiale til ledere via lederforløbet Advanced Leadership Program 2018.

”Vi mener, at det er det rigtige for firmaet. Desuden er det dokumenteret, at organisationer, der har en ligelig fordeling af mænd og kvinder på ledelsesposterne, træffer bedre beslutninger og har større succes - og det skaber en bedre arbejdsplads”, siger managing partner hos Gorrissen Federspiel Tomas Haagen.

 

Kvinder uddannes til nøgleposter

Lederforløbet, som erhvervsalliancen Danish Diversity Council står bag, omfatter fem moduler og er tilrettelagt i samarbejde med AVT Business School. Over det næste år får deltagerne sparring og inspiration fra bl.a. professorer fra internationale universiteter som Harvard Business School, Oxford University og franske INSEAD om emner som strategi, lederskab og disruption. Deltagerne får desuden tilknyttet en mentor, som skal rådgive og hjælpe dem med at fremme karrieren og blive bevidste om de barrierer, der forhindrer kvinder i at gøre lederkarriere. I alt er 21 kvinder fra dansk erhvervsliv heraf fem kvindelige advokater fra Gorrissen Federspiel udtaget til dette års Advanced Leadership Program, der skal kvalificere dem til nøgleposter i fremtiden.

Man kan ikke gribe en sådan mulighed hurtigt nok. Jeg får styrket mine faglige og personlige kompetencer og kan udveksle erfaringer med og blive inspireret af en masse ambitiøse kvinder(..)

Nye kompetencer på kontoen

En af dem er 29-årige advokat Julie Rindom, der rådgiver om selskabsret, børs- og kapitalmarkedsforhold.

”Man kan ikke gribe en sådan mulighed hurtigt nok. Jeg får styrket mine faglige og personlige kompetencer og kan udveksle erfaringer med og blive inspireret af en masse ambitiøse kvinder. Jeg motiveres af udfordringer, og kompetencer er godt at have på kontoen”, fremhæver hun.

Som advokat er det ikke nok at være faglig stærk, mener Julie Rindom. For at skabe værdi for klienterne skal man også kunne tænke strategisk, forstå deres behov og forretning og være god til formidling. Hun går efter at blive partner på sigt. Opgaven med at sætte en retning, drive forretning og opbygge relationer tiltaler hende.

 

Næste naturlige karriereskridt

Advokat Tina Herbing, 41, har arbejdet med juridisk rådgivning inden for bank- og finansieringsret hos Gorrissen Federspiel i 14 år. Det næste naturlige karriereskridt for hende er at få nye kompetencer inden for ledelse og personlig udvikling. Kernen i Tina Herbings arbejde er rådgivning, men samtidig er det en stor del af jobbet at oplære fuldmægtige og dermed have en lederfunktion i forhold til yngre medarbejdere.

”Det ledelse, som jeg kan, er noget, som jeg har lært mig selv. Nu får jeg muligheden for at få nye ledelsesredskaber, og det er en utrolig spændende mulighed for mig. Forløbet vil derudover give anledning til refleksion og tanker om ens karriere. Jeg håber lidt på at blive revet ud af min komfortzone”, siger hun.

 

Nej tak til kvindekvote

For både Julie Rindom og Tina Herbing tæller det også, at man som leder kan blive en god rollemodel, vise vejen og være med til at inspirere og motivere andre kvinder både internt hos Gorrissen Federspiel og eksternt. Ledelse spiller en stadig større rolle for Gorrissen Federspiel, men at indføre en kvote vil være helt imod firmaets dna, mener Tomas Haagen.

Kvinder ønsker ikke særbehandling og behøver det heller ikke, for de er blændende dygtige og kan sagtens konkurrere med mændene(...)

”Kvinder ønsker ikke særbehandling og behøver det heller ikke, for de er blændende dygtige og kan sagtens konkurrere med mændene. Vi har en ambition om at få flere kvindelige ledere, og det får vi også, for vi har ganske mange helt store talenter i pipelinen i dag”, fastslår han.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak