06/04/2018 -

Nyt demokratispil skal minde os om, hvad der binder os sammen


Ved et arrangement hos forlaget Gyldendal præsenterede Kammeradvokaten torsdag det nye Demokratispillet - Grundloven på spil, som er et læringsredskab til landets gymnasieelever. Formålet er at få os til at huske på alt det, der forener os frem for hvad vi er uenige om.

Rasmus Hylleberg


"Vi synes, det er vigtigt at vi begynder at fokusere på, hvad vi har til fælles, i stedet for hvad vi ikke har til fælles. Og det vi alle sammen har til fælles, selvom vi nok sjældent tænker over det, det er de frihedsrettigheder, som følger med Grundloven." 

Sådan sagde managing partner hos Kammeradvokaten Tomas Ilsøe Andersen, da advokathuset torsdag eftermiddag præsenterede sit nye digitale debatspil rettet mod landets gymnasieelever. Gennem forskellige dilemmaer skal eleverne forholde sig til forskellige temaer, som alle tager udgangspunkt i det danske demokratiske fundament, Grundloven. Arrrangementet foregik hos forlaget Gyldendal, hvor flere prominente navne, som også deltager i selve spillet, deltog. 

Demokratispil2

Til stede var også justitsminister Søren Pape Poulsen, der selv deltager i en videosekvens i spillet. For ham er det vigtigt, at vi husker på, hvor vores frihedsrettigheder kommer fra.

"Det er rigtig vigtigt, at folk har en bevidsthed hvor basale rettigheder som f.eks. ytringsfrihed og ejendomsrettens ukrænkelighed kommer fra," siger justitsministeren til K-News.

 

Bringer følelserne i spil

Hos Kammeradvokaten ser Tomas Ilsøe Andersen spillet som et vigtigt redskab til, at vi som samfund begynder at fokusere på, hvad der binder os sammen. Nemlig at vi alle har stærke følelser omkring vores rettigheder.

"Jeg synes, at et af de seneste eksempler var skolen i Græsted, der tilbage i december valgte at aflyse den årlige julegudstjeneste, fordi der efterhånden var mange elever, som havde en ikke-kristen baggrund. Det fik jo alle op af stolene, og bevares, jeg har da også følelser omkring det her, men det vigtige er ikke om man mener det ene eller det andet – pointen er at vi alle sammen føler det er vigtigt for os at have en mening om det. Og det er en de vigtigste pointer – det er vigtigt for os at have en mening fordi det er så indlejret i vores kultur at de her spørgsmål har en central betydning for, hvordan vi agere hver dag," siger han.

Demokratispil3

Søren Pape Poulsen fremhæver, at det for ham er essentielt, at vi bliver bevidste om, hvor vores rettigheder kommer fra.

"Jeg tror det er et nødvendigt spil, for vi skal jo hele tiden diskutere, hvordan vi dykker skridtet længere ned i de her rettigheder, og at vi bliver ved med at tage diskussionen, så vi bliver bevidste om, hvor de rettigheder kommer fra, som vi hver dag tager for givet," siger han til K-News.

Demokratispillet findes på demokratispillet.dk, mens det også er en del af Gyldendals Samfundsfagsportalen. 

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak