07/01/2019 -

Nu skal verdens bedste idéer inden for jura og innovation igen findes


For andet år i træk inviteres kreative sjæle, skarpe juridiske hjerner og designere til det verdensomspændende Global Legal Hackathon, der i år løber af stablen 22.-24. februar.

Mathilde Skov Jensen


Hvad er den bedste og mest kreative digitale løsning på nutidens og fremtidens juridiske udfordringer? Det skal igen i år afgøres, når Global Legal Hackathon (GLH) 2019 afholdes d. 22.-24. februar. Organisationer og advokathuse fra hele verden lægger hus til den globale hackathon, der som navnet indikerer er et arrangement for advokater, designere, udviklere og entreprenører, hvor fokus er på at innovere den juridiske branche. Og mens man blandt advokater for alt i verden ikke skal begå i fejl i sin daglige rådgivning, så er det helt anderledes, når advokater bliver sat til at tænke innovativt - her må man nemlig gerne fejle.

Det er anden gang, at GLH finder sted, og i år vil over 5000 deltagere fra mere end 50 forskellige byer verden over deltage. Efter weekenden i slutningen af februar arbejder deltagerne videre med deres projekter, og i løbet af foråret afholdes semifinaler, hvor feltet skærpes til, inden finalen finder sted d. 4. maj 2019.

 

Som at lære at cykle

Meningen med GLH er at give advokater, jurister og andre repræsentanter fra advokatbranchen mulighed for at beskue advokatbranchen med innovative briller. Som noget af det første ved hackathonet bliver de deltagende kun lidt over en time efter ankomst bedt om at pitche en idé for de andre deltagere. Idéen skal være innovativ og kunne løse et problem i branchen. Herefter stemmer deltagerne om de bedste idéer, som der i løbet af weekenden arbejdes videre på. På den måde er der altså risiko for at ”fejle” fra start, hvis ens idé ikke bliver vel modtaget af de andre deltagere.

Det amerikanske legaltech-medie Artificial Lawyer, som var et af mediepartnerne ved sidste års GLH, beskriver denne pitching-proces som at lære at cykle. Man kommer til at vælte de første par gange, og det kan være uvant og ubehageligt, men i sidste ende vil det forbedre ens innovative evner. Innovation handler nemlig om øvelse og eksperimentering. To ord, der ikke umiddelbart klinger af jura og lovpraksis, men som kan bidrage med nye muligheder for at forbedre og effektivisere advokatbranchen.

Sidste år foregik finalen i New York, hvor man fandt i alt fire vindere. En af vinderne var den ungarnske GDPR-løsning RevealU. GLH 2018 blev afholdt blot to uger, inden persondataforordningen trådte i kraft, og RevealU var en løsning tiltænkt netop denne nye forordning. Meningen med appen er nemlig, at du let kan anmode f.eks. Facebook og Google om adgang til de personfølsomme oplysninger, der er samlet på dig og herefter slette alt det indsamlede ved hjælp af kun få klik. De tre andre vindere var amerikanske LexLucid, et online community for advokater, hvor det er muligt at gennemgå kundekontrakter, RightsNOW, en stemmestyret assistent til juridisk information, og Hong Kong-baserede Decoding Law, som via et plugin i din browser kan oversætte lovgivning og gøre den mere tilgængelig.
Danmark var ikke på deltagerlisten i 2018, hvor den eneste repræsentant fra norden var Sverige.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak