Hvorfor valgte du at læse jura?
"Det har på en måde altid ligget i kortene, ikke fordi mine forældre har læst jura, men lige siden jeg var helt lille, har jeg altid elsket at diskutere og argumentere. Der er mange, der igennem årene har sagt til mig, at jeg kunne blive en god advokat, og jeg tænkte, at hvis jeg kunne få lov til at argumentere og diskutere som et leve, så lød det jo meget fint."
"Jeg tror, at jeg har en forventning om, at min uddannelse skal munde ud i en eller anden forståelse for, hvad det er for et samfund vi har, og hvorfor vi har valgt at have det på den måde, og hvad vores retsgrundlag er for det. Og så skal vi arbejde for, at det retsgrundlag er så retfærdigt som overhovedet muligt. Det virker helt essentielt for mig, at verden helst skal være så retfærdig som mulig. Nogle har det nemmere i den her tilværelse end andre, og det synes jeg ikke nødvendigvis skal være en naturlov, man skal gerne have mulighed for at ændre på det."
Hvad tager du med dig fra dit første år på studiet?
"Jeg tager med mig, at den umiddelbare tanke om, at man bare kan slå op i loven og så ved man, hvad retsstillingen er - det er en sandhed, men med modifikationer. Man kan godt slå op og finde, hvad man tilstræber, men man har ikke den helt samme forståelse, som man har blot efter nogle enkelte seminarer inden for et givent område af juraen. Til seminarerne får man en meget bedre forståelse af, hvordan det hele hænger sammen og kan anvende det meget bedre – det er skide skægt!"
"Det som jeg var mest nervøs for var, at alle havde sagt, at man skulle læse virkelig meget på jurastudiet, men det synes jeg egentlig har været okay. Især når man her på 2. semester efterhånden har vænnet sig til det, så ved man bare at tingene skal læses, og så tænker man knapt så meget over det. På 1. semester skulle man lige ind i hele ’juraverdenen’, og vide hvad tingene betyder, og hvordan man går til det. Det er blevet noget nemmere her på 2. semester."
Har du fået dig en læserutine?
"Ja til dels. Der er ikke så meget system i det – systemet er bygget på, at jeg skal prøve at få læst til hvert seminar, inden seminaret kommer. Hvordan det sker, beror på en konkret vurdering, for at sige som vi gør her. Det kommer an på, hvor meget jeg skal nå at læse, hvor travlt jeg har, og hvor vigtigt det, jeg læser, er."
"Inden seminaret kan man gøre sig nogle overvejelser om, hvad man skal læse grundigt, og hvad man kan nøjes med at skimme. Min strategi er, at jeg orienterer mig i god tid i den kommende uge, og ser hvad jeg skal nå at læse. Efterhånden ved jeg hvor lang tid, det tager at læse, og så kan jeg se, hvornår jeg kan sætte tid af til det. Nogle gange skal man også koordinere læsning og forberedelse med sin studiegruppe eller andre fra holdet, som man arbejder sammen med."
Har du et studiejob?
"Nej. Men jeg vil begynde at lede her henover sommeren. Mest også fordi at jeg har hørt nogen sige, at det er godt at få tidligt, men til gengæld er der også rigtig mange, der har sagt, at det ikke nødvendigvis er det bedste at få på det første år. Jeg er personligt glad for, at jeg ikke har haft det, mest fordi jeg har brugt meget tid på at sætte mig ind i det hele."
"Jeg ved ikke, hvad jeg vil søge endnu. Lige nu handler det bare om at få et studiejob og komme indenfor. Der er ikke noget med at være kræsen endnu, det kan komme senere."
Hvad er dit bedste råd til de nye studerende?
"Slap af. Det hele bliver godt. Både fagligt og socialt så skal det hele nok gå. Jeg har hørt folk sige, at det her er et meget konkurrencepræget studie, men det er ikke noget, som jeg selv har stødt på endnu. Selv var jeg nervøs for om jeg overhovedet kunne finde ud af det. Det er et fag med en vis status, og jeg havde en forestilling om, at man godt kunne regne med, at der ville være nogle forventninger til en. Det kørte jeg mig selv op over; kan man følge med, kan man forstå det osv. Nogle fra mit hold er faldet fra, men jeg synes, at det har været et beskedent antal i forhold til, hvor mange vi er på holdet. Alle på holdet virker lige engagerede, og alle vil det gerne og er gode til at hjælpe hinanden. Så hvis man har mareridt over, om det går galt og om man overhovedet kan finde ud af det og om man er god nok, så synes jeg bare, at man skal slappe af og give det et skud. Hvis man så finder ud af, at det ikke er noget for en, så er det jo heller ikke værre, end at så stopper man."
"Jeg vil sige, at man skal gå til det her studie med et åbent sind. Hvis man ikke vil det, så kan man godt komme til at halte. Det er også derfor, at det er nemt nok at sige, at det hele nok skal gå, men det gør det også kun, hvis man selv gør en aktiv indsats og gerne vil det. Hvis man har modet på det og gerne vil det og vil bruge den mængde tid på det, som det kræver, så skal det nok gå."