Det er alle steder – på vores mobil, i vores fjernsyn, i vores biler, i nogle køleskabe og i vores ure. Internettet er blevet en lige så integreret del af vores hverdag, som tandbørster og aftensmad og indtil nu har alle haft fri adgang til at bruge og distribuere indhold på nettet. Nettet er frit for alle, og det er et af de få steder, hvor der ingen egentlig lovmæssig regulering har fundet sted.
Men i USA vedtog man i december en regulering, der skal ophæve den såkaldte netneutralitet. Kritikken går på, at der er for meget pres på båndbredden, og at det med netneutralitet var med til at hæmme innovation i det amerikanske bredbåndsmarked. Men hvad er op og ned i forhold til netneutralitet? Hvad betyder det, når staten begynder at regulere på brugen af nettet? Og bliver adgangen til fri viden begrænset, hvis store udbydere som f.eks. Netflix kan købe sig adgang foran andre?
Med i studiet er IT-politisk rådgiver hos brancheforeningen PROSA Ole Tange og partner og advokat hos Kromann Reumert Torben Waage.