Denne artikel med podcastanbefalinger er, hvad vi leverer i denne uge, hvor vi af de naturlige ferielignende årsager kører med lavt mandskabsblus.
Dem af os, der arbejder, skriver i øvrigt på kommende artikler om den danske tele-lognings karambolage med EU-domstolen, som har direkte forbindelse til en forestående Højesteretsafgørelse og en ny lov, der går sin gang gennem Folketinget netop nu, og om en ny grønbog med forslag til forbedring af børns online-sikkerhed. Alt det publicerer vi i næste uge.
Men lad os her nævne en lille håndfuld lyd, vi vil foreslå dig at indtage. Det handler om digitale krænkelser, der er perspektiveret fremragende i serien Min teenager deler da ikke nøgenbilleder. Det handler om en ret vild historie, der stikker helt af med det resultat at en New Yorker-kvindes retssikkerhed blev blev væk af en social media-storm. Det startede med et uplanlagt møde i Central Park mellem en hund, dennes ejer og en veluddannet fuglekigger.
Og det handler om et podcast fra os selv, som vi lader være en anledning til at forklare billedsiden i denne artikel.
Med billedet i toppen præsenterer vi det nye logo, vi har sat på vores Magtens Tredeling-podcast. I slutningen af den artikel kan du også se den mere dramatisk dystre crime-version af et podcastlogo, der blev lavet som en del af vores logobrainstorm. Dramatiske truecrime podcastserier er godt nok noget af det, der hitter derude i de allestedsnærværende smartphones. Men vi valgte dog på K-NEWS at gå med ovenstående - en enkel tegning, de velrespekterede ord fra vores podcasts titel, og så vores gennemgående Karnov-gul. Og bemærk i den forbindelse gerne Justitias hovedtelefoner.
Logoet finder du fremover - og den lange række af episoder fra 4 års lydproduktion - i din podcastapp ved at søge ’Magtens Tredeling’.
Her får du de tre anbefalinger - og en teaser for en ny serie, der er på vej fra os.
Anbefaling 1:
Den mere fyldestgørende historie om hende hundelufteren, der mistede sit job og det meste i sit liv efter balladen med en fuglekigger i Central Park.
Måske hørte, læste, så du historien om den hvide hundeluftende kvinde, der i Central Park mødte en afroamerikansk fuglekigger.
Noget gik grueligt galt mellem dem.
Han filmede hende, mens hun ringede 911. Det skete i tiden lige omkring drabet på George Floyd.
SoMe-tønderne buldrede afsted, de store medier fulgte efter, hun blev deklareret som racistisk og løgnagtig ud fra det, der kunne ses på det, han filmede og lagde op.
Men det er et helt andet nuanceret billede der tegner sig, når historien foldes ud med f.eks. lydoptagelsen af hendes opkald til alarmcentralen og forhistorien om den veluddannede hundelufters tidligere irritation rettet mod hundeluftere.
Hør den på mange måder overraskende historie i 'Honestly with Bari Weiss', og vær glad for, at du ikke er kvinden med hunden, der både mistede sit job og måtte flygte til et sted i hemmelighed.
Anbefaling 2:
Masser af viden med afsæt i Umbrella-sagen, om den digitale tidsalders trang til opdragelse - og konsekvenserne når det går galt.
Sagen - eller rettere de mange sager under Umbrella, har du helt sikkert hørt om. Omfattende i sig selv.
Men journalist og forfatter Milla Mølgaard folder den ud til meget mere i podcastserien
’Min teenager deler da ikke nøgenbilleder’.
Det er en øjenåbner på flere planer.
Afsnit et er et must-hear i sig selv, da det er første gang, at hovedpersonen i Umbrella-sagen fortæller om sagen. Og dét første afsnit er afsæt for en lang række spørgsmål og svar, der har relevans for alle med en mobil og et internet i nærheden - og i særdeleshed hvis du har et barn eller flere.
Spørgsmål stilles og besvares, om alt fra, hvad vi dog egentlig som voksne kan gøre og ikke skal gøre for at forhindre digitale krænkelser, til fortællingen om hvordan også unge mænd kan lande i offerets rolle. Det der af vennerne udlægges som en god reklame for kommende scoringer, resulterer i afmagt og resignation fra det nære sociale liv.
Søg og find serien i din podcast-app eller klik HER, hvor du på Heartbeats.dk får et overblik over serien.
Og så til os selv.
Anbefaling 3:
Det var sagen ….om Anders Breivik.
Øverst i den lange række af vores egne podcast finder du lige nu historien om, hvordan en retsstat behandler en massemorder, der havde sendt en hel nation i landesorg.
Den opgave stod Norge overfor, da Anders Behring Breivik skulle for en domstol og stilles til regnskab for sine forbrydelser på Utøya.
Gennem et interview med journalist Anna Gaardslev, der fulgte sagen og alle retsmøderne fra Oslo, genbesøger Magtens Tredeling et norsk retssystem, der er blevet tryktestet. Du findet den - den seneste episode i vores Magtens Tredeling - HER.
Endelig vil vi som en podcastteaser nævne, at vi inden længe publicerer en miniserie om coronaens påvirkning af den her retstat, vi mener, vi lever i.
Og så afslutningsvis og som lovet i starten af denne artikel hermed et eksklusivt glimt af det podcastlogo vi ikke valgte til Magtens Tredeling.