Hvorfor begyndte du at læse jura?
"Jeg havde en drøm i Folkeskolen om at blive advokat. I sabbatåret havde jeg en periode, hvor jeg fik lidt kolde fødder, fordi jeg slet ikke havde undersøgt andre muligheder end jura, men hver dag bliver jeg bekræftet i, at det er det rigtige for mig. Faget er meget mere bredt, end man tror, og jeg bliver hele tiden præsenteret for nye fag og mulige karrierevalg, som inspirerer mig."
"Nogle af vores familievenners datter, som jeg så meget op til, begyndte at læse jura. Det var meget strafferet, der dengang interesserede mig, og jeg begyndte derfor at læse mere om jura inde på KU’s hjemmeside, da jeg skulle til at søge om optagelse. Der fandt jeg ud af, at faget rummer langt mere end blot strafferet."
Hvad tager du med dig fra det første år?
"Jeg tager en fortsat udfordring med mig, fordi det er et meget hårdt og krævende studie men samtidig også en oplevelse. Hvis man brænder for det, er det sindssygt fedt, fordi man lærer rigtig meget og får meget ud af det."
"Når man kommer fra gymnasiet og skal starte på jura, så har man måske hørt om, hvor meget læsning der er, men alligevel er det en omvæltning. Jeg var også overrasket over, hvor meget læsestof der er, og sproget er helt anderledes, end hvad man har været vant til. Man kommer dog hurtigt efter det, og jeg vil sige allerede efter en uge, er man nogenlunde inde i det sprog, der skrives i. Det er også en udfordring at stå på egne ben, der er ikke nogen, der tæller fravær, og det er udelukkende dig selv, der er ansvarlig for din egen læring. Man skal holde sin motivation i gang, det er vigtigt, fordi studiet er krævende, og det kræver en god selvdisciplin."
"På 1. semester handlede det mest om at finde sig tilrette i en studiegruppe, og så er der nogle forelæsninger og seminarer. Man skal koordinere sin tid, fordi undervisningen ligger forskelligt hver dag. For mig er det rigtig vigtigt at få læst inden seminarerne og ikke læse bagud og egentlig heller ikke foran, men bare så man kan følge med til seminarerne, fordi det er der, hvor man får opsummeret det, som man har læst. Det giver meget at få opsummeret det, man har læst, også fordi pensum er så bredt, så det kan godt være svært, når man lige er startet på studiet at navigere rundt i, hvad der er vigtigst at læse. Der er holdundervisningen rigtig god til at få styr på, hvad der er mest centralt ved det, man har læst."
"Jeg bliver ofte bekræftet i, at jura er det rigtige for mig, hvis studiet er lidt hårdt, og der er meget læsning, og jeg så lykkes med det og trives med den læsning og forberedelse der er, så er det virkelig en succesfølelse. Det er også nogle virkelig gode og spændende undervisere, vi har, f.eks. vores underviser i strafferet på 1. semester, som var fra Københavns Anklagemyndighed og en stor karakter derfra - de har så meget viden, og det er virkelig inspirerende. Jeg har allerede her på mit første år mødt højesteretsdommere, strafferetsadvokater osv., og det er virkelig fedt at studiet åbner ens øjne for de muligheder, der er efterfølgende."
Hvordan er det sociale liv herude?
"Det er godt. Jeg startede en uge senere end alle de andre, så jeg var ret nervøs. Jeg var ikke med i noget af introugen, men jeg nåede heldigvis at være med på rusturen. Jeg var startet på jurastudiet på SDU til at starte med, men blev så overflyttet til KU. Den første uge blev afsluttet med en jurabar, og jeg var lidt i tvivl, om jeg skulle tage til den, fordi jeg ikke følte, at jeg kendte nogen fra holdet endnu. Jeg tænkte samtidig, at jeg måtte gøre en indsats, og at alle jo er nye det første år. Man er nødt til at gøre en indsats, hvis man gerne vil ind i det sociale miljø, men når man gør det og møder op til nogle af de sociale arrangementer herude, så giver det virkelig meget. Der er f.eks. en jurabar hver anden uge, og der er det fedt at se sine studiekammerater udenfor det faglige."
"Alle er her af en grund, der er ikke nogen, som har valgt studiet, bare fordi de ikke vidste, hvad de ellers skulle vælge. Bare at have den fællesnævner - at alle er ’in it together’ - det er rigtig fedt, så man får et rigtig godt socialt sammenhold."
Hvad er dit råd til de nye studerende?
"Det lyder måske lidt banalt, men følg med og vær med fra starten af, fordi man kan hurtigt komme bagud eller komme et sted hen, hvor alt bliver uoverskueligt. Så hvis man virkelig er konsistent i sin forberedelse og deltagelse i undervisningen, så giver det meget. I det hele taget giver det rigtig meget at komme til seminarholdene. Det kan godt være fristende, hvis man ikke har læst at blive hjemme og læse, men hellere bare møde op og så indhente det tabte bagefter. Også i forhold til det sociale, så giver det meget at være sammen med sin ’klasse’ til seminarholdene."