Foto: Screendump merge, LinkedIn og pressemeddelelse fra advokatsamfundet.dk
Ingen har lyst til at dumpe en eksamen. Men for advokatfuldmægtige må advokateksamenen uden sammenligning være den, der gør allermest ondt at dumpe. Her har man tre forsøg - og kommer man ikke gennem nåleøjet tredje gang, ja, så bliver man ikke advokat. Nogensinde.
Den frygt blev til virkelighed for en gruppe eksaminander ved advokateksamenen 2. november på Københavns Universitet. Her opstod et større it-kaos, og det betød en udskydelse af eksaminationen med mere end to timer.
Det betød, at 21,7 procent af alle kandidater dumpede, mens gennemsnittet de sidste fem år har ligget i omegnen af 11 procent.
Det har nu fået Justitsministeriets Kursusudvalg til at ophæve eksaminationen for de eksaminander, der dumpede den pågældende dag. Og det er helt ekstraordinært, siger Rasmus Thingholm, formand for Djøf Advokat, og som sammen med Advokatsamfundet hurtigt tog affære på bagkant af episoden.
"Takket være et hurtigt, effektivt og konstruktivt samarbejde med Advokatsamfundet tog det mindre end 48 timer at udarbejde en indstilling samt indkalde og afholde et ekstraordinært møde i udvalget i onsdags, hvor udvalget besluttede at ophæve eksamen for de prøvekandidater, der ikke bestod deres eksamen," skriver han i et længere opslag på LinkedIn og fortsætter:
"Advokatsamfundet og udvalget har udvist stor forståelse for de frustrationer, som prøvekandidaterne har haft over forløbet til eksamenen, og i udvalget er vi bevidste om, at vores beslutning nok ikke ændrer på deres oplevelse af forløbet."
Til K-NEWS påpeger han vigtigheden af, at eksaminanderne får en ny chance, idet it-nedbruddet medførte stor bekymring og stress hos de i forvejen 180 eksaminander, der var til eksamen 2. november, og roser beslutningen fra Justitsministeriets Kursusudvalg for at være skelsættende.