Sten Bønsing i en travl foyer i Aalborg Kongrescenter på konferencens andendag (foto: Dan Poulsen)
Det var til stående ovationer, at Sten Bønsing tirsdag aften blev hyldet for sit engagement med at få stablet Danmarks uden sammenligning største forvaltningsretskonference på benene. Over to dage har 970 ansatte fra både offentlige myndigheder og private virksomheder deltaget i konferencen, der i år har haft fokus på bl.a. klimaret, GDPR i centraladministrationen og socialret.
Ide-manden bag konferencen er både glad og taknemmelige for den store opbakning.
"Jeg synes det er helt vildt, at vi kan samle så mange mennesker, og det er enormt sjovt at have så mange spændende emner på programmet og møde så mange mennesker, som også interesserer sig for forvaltningsret. Der er jo mange spændende juridiske emner i verden, men forvaltningsret er jo ikke det mest hypede område. Men der må jo altså være kæmpe interesse for det", siger Sten Bønsing til K-NEWS.
Han hæfter sig særligt ved, at det har været muligt at samle så mange fra det offentlige, der ofte ellers har svært ved at kursusbudgetterne til at slå til.
"Dels er der jo bare mange mennesker der arbejder med forvaltningsret, og så er der jo også en pointe i, at jeg har kunne få et budget, der i den grad kan konkurrere med andre. Offentligt ansatte har jo kursusbudgetter, som er rigtig svære, og derfor er der nærmest ikke noget alternativ for offentlige ansatte som man kan have råd til", siger han og tilføjer:
"Der er en masse offentlige arbejdspladser, som bruger det her som et personalearrangement - den myndighed, der har tilmeldt flest deltagere, har tilmeldt 140 jurister."
Allerede for et år siden startede Sten Bønsing med at række ud til relevante oplægsholdere. Og konferencen, der oprindeligt skulle have været afholdt i januar, men blev flyttet på grund af corona, har da også givet ham selv nye perspektiver på hans professionelle felt.
"Jeg har været inde og høre om GDPR, som jo er et kæmpe emne. Og så er det super interessant at høre om klimaret - der tænkte jeg nok det samme som med menneskerettighederne for 15 år siden, at skal det nu være moderne. Og det tror jeg faktisk det skal."