28/02/2018 -

5000 mennesker på 5 kontinenter viser vejen for fremtidens legaltech


I weekenden samledes ialt 5000 mennesker på tværs af hele verden til den internationale Global Legal Hackathon. På trods af stor interesse for fintech og legaltech i Danmark var den eneste repræsentant fra Norden Sverige, der fra Synchs lokaler i Stockholm sendte AI-løsningen LawLess videre til næste runde.

Rasmus Hylleberg


I weekenden samledes 5000 it-udviklere, advokater og iværksætter på tværs af fem kontintenter til Global Legal Hackathon 2018. Her dystede lokale kreative hoveder om at komme med den bedste idé inden for legaltech og dermed en plads videre til anden runde inden den store internationale finale i New York 21. april.

Trods stor interesse for legaltech og fintech herhjemme, så var Danmark ikke repræsenteret og man skal helt til Stockholm for at finde eneste deltager i Norden. Her var det app'en LawLess, der gik videre til næste runde. 

"Lawless er en gaming-tilgang til juridiske spørgsmål. Det er ikke helt så morsomt, som det lyder, men er en interaktiv guide til at skabe data-dreven besvarelser på juridiske spørgsmål," siger advokat Michael Brandt fra advokatfirmaet Synch, som var vært for Sveriges bidrag til konkurrencen.

 

Regtech er det nye fintech

Som startskud på konkurrencen var repræsentanter fra Nasdaq til stede og holdt et oplæg, hvor de argumenterede for, at manglen på investering i fintech-virksomheder skyldes forvirring om kerneydelserne.

"Vi begynder at se flere investeringer i området, fordi startups er begyndt at kalde det regtech (regulatory technology). Det er begreb, der langt mere i tråd med advokatbranchens arbejde med bedre compliance og regulatoriske processer," siger Fredrik Svärd, stifter af portalen legaltech.se, it-advokat og generalsekretær hos det svenske Data Protection Forum, og som var en af dommerne til eventet i Stockholm.

Global Legal Hackathon 2 web

Legaltech og fintech har længe været de store buzzwords i den danske advokatbranche, men ifølge Fredrik Svärd mangler vi stadig at se de helt store landevindinger på området.

"Der er meget snak, men realiteten er bare, at der ikke er sket den helt store forandring endnu. Legaltech er stadig i sin helt spæde begyndelse, og i Norden er vi langt bagefter f.eks. Estland og Holland, men især også USA og UK. I stedet for at søge at følge med giganterne i andre lande, så burde vi stedet kigge på markedet og åbne op for disse nye eksisterende teknologier fra udlandet," siger Fredrik Svärd.

 

Danmark halter bagefter

Hos Synch mener Michael Brandt også, at vi halter bagefter. Ifølge ham skyldes det, at advokatbranchen fortsat er meget konservativ.

"Der hersker stadig en konservativ kultur i branchen, hvor det er advokaterne, der bestemmer. Advokater kigger altid efter risici, og man kan altid tale et projekt ned, når der fokuseres på risici. Tricket er at give dem, der ved bedst, plads til innovation, og med det må man tage nogle chancer, og det arbejder vi bl.a. med hos Synch. Her kommer vi på den bekostning til at lave nogle projekter, som ikke har kommerciel berettigelse, men hvor vi derimod lærer rigtig meget," siger Michael Brandt.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak